Napadl sníh ..

..a není ho málo . jako čistej papír . bílej .
ráno jsem byla v lese, asi dvě hodiny, chodila svýma cestama a nikomu neubližovala. dívala se na všechny strany, dejchala a pozorovala, tak tiše . sníh vše zvýraznil, každý smrk a jeho konce větví, A DO TOHO bojovaly ještě barvy podzimu, bylo to silný . jdete a přemýšlíte, omlouváte se jí, že ačkoliv jsme tak malí, hodně ji ničíme, omlouváte se za všechny ! kolem rybníků, kolem říčky a voda teče, víš ? je jedno, jestli jsi veselá nebo smutná, jestli jsi dostala pusu, je jedno, jestli máš špinavou bundu a děravý boty, je jedno, zda jsi ten den blond nebo ne, je jedno, zda kulháš na pravou nohu. VODA TEČE . a přesto se najde pár kreténů, kteří zavítají a nechají po sobě bordel . dojde na ně, kdybych v tohle nevěřila, nebyla bych .
NA VŠECHNY HAJZLY DOJDE . i na mě . i na Tebe .
opírala jsem se zády o strom a koukala k nebi, do špiček stromů, vysoko, vysoko . když opřeš pevně páteř o strom, srovná Ti ji, začne Tě lámat a zkoušet tu Tvoji zohýbanou páteř narovnat, abys mohl vyjít z lesa, z čerstvýho lesa a zase si ji nechat lámat . je to taková síla ! dnes mě rozbrečela . však plakala jsem tiše, v lese se nekřičí . všechno okolo bys vyděsil . pláč hluboko dovnitř . možná to znáš .
je to jedno z míst, kde cítím nejvíce pokory . už to, že Tě nechá dýchat a dovolí být SAMOTNOU .
....
......
..stála jsem u rybníku, začal řezat motorovkou, musel to být muž, cítila jsem to a najednou  THUM, rozlehlo se a já, ve vší té kráse kolem mne, zařvala jen : ZMRDE !
šla jsem dál . konec .    A VODA TEČE .

přišel de Gas . mam radost .



Komentáře

Oblíbené příspěvky